hu en
Haraszthy200 Festival

Kálmán László köszöntője, Don Soker Galéria

A Haraszthy200 Fesztivál, amelynek keretében a magyar–amerikai kapcsolatokat ünnepeljük, s amely megemlékezik Haraszthy Ágostonról, az első kiváló amerikai magyar személyiségről, a kaliforniai borászat megteremtőjéről, civil Haraszthy200 Festivalkezdeményezés eredményeképp jött létre. A Haraszthy rendezvénysorozat, Sonoma és magyar testvérvárosa, Tokaj közös civil vállalkozása támogatásával valósult meg.

A különböző kormányzati döntések és a megvalósuló események mind az ünneplés civil jellegén alapultak. Nagyon fontosak az ilyen emberek közti kezdeményezések, és mind ma, mind pedig a jövőre nézve példaértékűek. Üzenetet közvetítenek az emberek felé, hogy milyen nagyszerű módon lehet összekapcsolni városokat, kontinenseket és kultúrákat. Csak gratulálhatok a nagyszerű ötlethez, a tökéletes időzítéshez, a kiváló szervezéshez és az együttműködéshez – ahhoz, ahogyan életben tartják a hagyományokat.

Köszönöm Önöknek, a Haraszthy200 Fesztivál szervezőinek, köszönöm Mr. Boisset-nak, a Buena Vista Winery tulajdonosának, Tokaj és Sonoma nagyszerű vezetőinek, mindenkinek nagyon köszönöm!

Kálmán László dr., Magyarország Los Angeles-i főkonzulja

Elhangzott 2012. augusztus 30-án a Haraszthy200 Fesztivál Red & White című kiállításának megnyitóján, a Don Soker Contemporary Art Galériában, San Franciscóban.

Haraszthy200 Festival